Nie wszystkie chipsy są niezdrowe i wysokokaloryczne. W domowym piekarniku można upiec smaczne, pachnące przekąski, które posmakują małym i dużym.

Chipsy warzywne – przepis:

buraki
marchew
pietruszka
oliwa z oliwek
sól

Warzywa myjemy, obieramy ze skórki i osuszamy. Warzywa kroimy na cienkie plasterki (do marchwi i pietruszki użyłam obieraczki do warzyw). Chipsy wrzucamy do miski dodajemy odrobinę oliwy oraz sól i dokładnie mieszamy. Warzywa układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piczemy pezez 15-30 minut w temperaturze 190 stopni.

Chipsy warzywne, Fot. Hanami®

Udostępnij

4 thoughts on “Chipsy warzywne

  1. Dysponując odpowiednia suszarką na zimę królują u nas w domu chipsy owocowe z jabłek, gruszek oraz śliwek. Zastępują typowe słodycze ale……..o chipsach warzywnych jak do tej pory nie pomyśleliśmy. Dzięki za wrzucenie uwagi w tym temacie 🙂

Pozostaw odpowiedź foodmania Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *