Wczoraj odbyła się już trzecia edycja Food Blogger Fest – konferencji dla blogerów kulinarnych. W programie były warsztaty oraz liczne prelekcje na tematy kulinarne oraz te związane z prowadzeniem bloga. O trendach kulinarnych opowiedział Grzesiek Łapanowski, o ziołach i roślinach jadalnych Klaudyna Hebda, o food designie Katarzyna Gliszczyńska, a o pracy krytyka kulinarnego Maciej Nowak. Moja prelekcja o wizualnej prezentacji jedzenia w Japonii na podstawie słodyczy również wpisała się w część kulinarną. Niestety, panele trwały tylko po 25 minut, więc jedynie prześlizgnęłam się po temacie, pokazując kilka zdjęć prezentujących oprawę stołu, aranżację potraw na talerzu czy różne japońskie słodycze.

W części związanej z prowadzeniem bloga Grzegorz Chruścielewski opowiedział o tym jak korzystać z Google i SEO, Małgorzata Walendziewska Senior Project Manager w Glossy Sociall, mówiła o łączeniu bloga z innymi platformami np. FB czy Twitterem, a Michał Pietniczka o blogach na wideo. Tak, jak w zeszłym rok,u dużym zainteresowaniem cieszył się panel o przepisach prawnych przygotowany przez Łukasza Węgrzyna.

Food Blogger Fest to nie tylko panele, czy warsztaty. To przede wszystkim spotkania się ze znajomymi z różnych zakątków Polski i  możliwość poznania nowych osób, których pasją jest kuchnia. Organizatorzy zadbali nie tylko o strawę dla ducha, ale także o coś dla ciała. Lunch, zgodnie z  najnowszymi trendami smakowymi, przygotowała grupa blogerów pod okiem Grześka Łapanowskiego. Na wszystkich czekały również słodycze i torciki firmy E. Wedel, kawa Mokate oraz zestawy przypraw Kamis. Dziękuję wszystkim za wspólnie spędzony czas, bawiłam się świetnie i już czekam na następną edycję.

Torcik wedlowski z napisem Kuchniokracja, Fot. Hanami®

Torcik wedlowski z napisem Kuchniokracja

Food  Blogger Fest III - lunch, Fot. Hanami®

Food Blogger Fest III – lunch

Food  Blogger Fest III - lunch, Fot. Hanami®

Food Blogger Fest III – lunch

Udostępnij

11 thoughts on “Food Blogger Fest III – krótka relacja

    • Food Blogger Fest odbywa się około dwa razy do roku (II edycja była w lutym). Wystarczy śledzić informacje na Ugotuj.to. Udział w konferencji może wziąć każdy. Wystarczy tylko się zapisać. Niestety, zdjęć mam mało, bo mój aparat w komórce zupełnie nie nadaje się do robienia zdjęć z daleka.

  1. Magda,
    ja niestety w tym roku nie mogłam być,chociaż dostałam zaproszenie i nawet wybierałam się.
    Żałuję,że nie posłuchałam Ciebie,Macieja Nowaka,nie wzięłam udziału w winnych warsztatach…
    Wiem z poprzednich edycji,że te panele trawją tak krótko i że właściwie nie dają mozliwości ani prelegentowi, ani uczestnikom.
    Pozdrawaim Cię.

  2. Uwielbiam wedlowskie torciki, które świetnie nadają się na prezent z dedykacją. Już nie raz sprawiłam niespodziankę bliskim. Fajnie też, że taką dedykację można samemu zaproponować.

  3. Ale pysznie, torcik wedlowski ekstra. Można chyba takie zamówić w Pijalni Czekolady Wedla. A w takich warsztatach chętnie wzięłabym udział, smaczne, przyjemne i pożyteczne 🙂

Pozostaw odpowiedź Magdalena Tomaszewska-Bolałek Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *