Ostatnio na blogu było mniej przepisów, a wszystko to przez problemy z komputerem, które ciągną się już prawie dwa tygodnie. Mimo to ostatni miesiąc obfitował w wiele ciekawych zdarzeń. Pod koniec sierpnia miałam okazję gotować w Dzień Dobry TVN (materiał można obejrzeć tu). Na początku września zaś spotkałam się z Ishay Govender, dziennikarką kulinarną i autorką bloga Food and the Fabulous, którą zainteresowały polskie Food Studies. Była okazja spróbować dań przygotowanych przez Andrzeja Polana w oparciu o składniki dobrane przez IBM Chef Watson. Śledziłam też zmagania szefów kuchni podczas Global Sushi Challenge 2015 zorganizowanych przez Norwegian Seafood Council – NSC i World Sushi Skills Institute. Zwyciężył Kasper Krajewski i to on pod koniec listopada będzie reprezentował Polskę na finałach w Tokio. Poniżej kilka zdjęć z zawodów.

Global Sushi Challenge 2015Global Sushi Challenge 2015Global Sushi Challenge 2015Global Sushi Challenge 2015Global Sushi Challenge 2015Global Sushi Challenge 2015Global Sushi Challenge 2015

Udostępnij

One thought on “Global Sushi Challenge, Cognitive Cooking, Dzień Dobry TVN

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *