Nie jestem wielką fanką hot dogów, ale raz na jakiś czas goszczą one w moim domu. Tym razem w wersji z kiszonym ogórkiem.

Hot dog – przepis (2 sztuki):

pół bagietki
2 parówki
2 ogórki kiszone
1 mała cebula
natka pietruszki lub kolendra
sos barbecue

Pół bagietki dzielimy na pół. Bułki nacinamy na górze po całej długości (i do połowy), do środka wkładamy parówkę i wstawiamy na kilka minut do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i przesmażamy na patelni. Na podpieczone bułki nakładamy trochę cebuli, ogórki pokrojone w plasterki. Hot doga polewamy sosem i posypujemy posiekana natką.

Hot dog, Fot. Hanami

Udostępnij

One thought on “Hot dog

Pozostaw odpowiedź Ala Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *