Dawno nie było na blogu żadnego przepisu z kaszą, więc postanowiłam wrzucić recepturę na lekki obiad z jaglanką.

Kasza jaglana z wędzoną rybą – przepis:

150 g kaszy jaglanej
150 g wędzonej ryby
2 ząbki czosnku
1 mała cebula
10-15 połówek suszonych pomidorów
3-4 łyżki oliwy
szczypiorek
sól, pieprz, tymianek, oregano

Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z instrukcją. Kiedy jest gotowa dodajemy oliwę, przyprawy, drobno posiekaną cebulę i czosnek oraz suszone pomidory pokrojone w paski. Dokładnie mieszamy. Kaszę nakładamy na talerze, na wierzchu układamy mięso wędzonej ryby. Całość posypujemy szczypiorkiem.

Kasza jaglana z wędzoną rybą, Fot. Hanami®

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *