Poniżej znajduje się wybrany wykaz miejsc, gdzie pojawiły się moje komentarze lub informacje o moich publikacjach (niektóre teksty można przeczytać, a audycje posłuchać online).

MEDIA ZAGRANICZNE:

  • 春播全球美食烹饪课 寻味波兰Chunbo, Chiny (20.10.2016)
  • 波兰驻华大使馆举办“波兰好味道”文化推广活动Qianlong, Chiny (20.10.2016)
  • 走!去波兰森林深处吃羊奶酪青椒与红椒, Chiny (2.10.2016)
  • 土豆除了煎炒蒸炸外,老外这两种做法你一定不知道sohou.com, Chiny (2.10.2016)
  • 春播全球美食烹飪課堂之尋味波蘭kknews, Chiny (1.10.2016)
  • 走进大使馆,与春播一同寻味波兰北京婚礼租车网www.jytczx.com, Chiny (1.10.2016)
  • 没有沙拉酱的四季沙拉居然被抢光!有生以来第一次吃!好吃到哭!Serwis 255256, Chiny (1.10.2016)
  • 带你寻觅舌尖上的 波兰好味道 源自春播好食材!sohu.com, Chiny (1.10.2016)
  • 走进大使馆,与春播一同寻味波兰www.czmarry.com, Chiny (30.09.2016)
  • 带你寻觅舌尖上的 波兰好味道 源自春播好食材!Wxuse, Chiny (30.09.2016)
  • 品味舌尖上的波兰 春播携手波兰大使馆和文化处开展美食烹饪课Money China, Chiny (30.09.2016)
  • 最好吃的一次文化交流行,波兰,我们来了!Weixin, Chiny (30.09.2016)
  • FHW CHINA 2016第五届广州国际特色食品饮料展览会闭幕www.finance.hc360.com, Chiny (30.09.2016)
  • 波兰好味道 ——与大师一起玩烹饪Canton Club, Chiny (29.09.2016)
  • 欧洲味道”亮相中国 舌尖上的波兰Guangdong TV, Chiny (24.09.2016)
  • 波兰苹果首次亮相广东 来琶洲品尝“波兰好味道”YCVB, Chiny (24.09.2016)
  • Wywiad poświęcony kuchni polskiejFood to China, Chiny (14.09.2016)
  • 폴란드 味의 道폴란드 문화, Korea Południowa (9.07.2016)

 

POLSKIE MEDIA:

  • Polskie książki kulinarne podbijają światPytanie na śniadanie (3.06.2017)
  • Polski przewodnik kulinarny doceniony na świecieRadio Poland (1.06.2017)
  • Gourmand World Cookbook Awards dla książki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek „Polish Culinary Paths”Wirtualny Wydawca (31.05.2017)
  • „Kulinarne Oscary” rozdane w Chinach. Polskie książki kucharskie wśród najlepszych na świecie!Magazyn Kuchnia (31.05.2017)
  • Zagraniczne nagrody dla książki „Polish Culinary Paths”Instytut Książki (31.05.2017)
  • Polskie książki uznano za najlepsze tytuły kulinarne świataElle (31.05.2017)
  • Kulinarne Oscary dla dwóch POLSKICH książek!Kobieta.pl (31.05.2017)
  • Kulinarny Oscar dla PolakówWirtualna Polska (31.05.2017)
  • Polacy triumfują w Chinach Mlask (30.01.2017)
  • Polskie książki kulinarne wśród najlepszych na świecieLabel Magazine (30.05.2017)
  • Polskie książki kulinarne w pierwszej trójce najlepszych tytułów kulinarnych świata!F5 (30.05.2017)
  • Food Show 2017: Gastronomiczne stolice Europy: trendy, inspiracje, nowości, przyszłość (pełna relacja)Portal spożywczy (22.03.2017)
  • Przepis i kilka słów o blogu – Gotuj z pasją (3.2017)
  • Więcej niż smak – Uroda Życia (9.02.2017)
  • Przepisy na koktajl z matcha – Magazyn Toriii (3.2017)
  • O hina matsuri – Radio dla Ciebie (5.03.2017)
  • Aktywna sobota – Radio dla Ciebie (11.02.2017)
  • Paleo kontra witariańska – czy istnieje dieta cud?CZWÓRKA (10.02.2017)
  • Smak współczesnych Chin – KUKBUK (01.2017)
  • Równi wobec kebabuWyborcza.pl (6.01.2017)
  • Tradycja kulinarna Świąt Bożego NarodzeniaRadio dla Ciebie (24.12.2016)
  • Chiński Nowy Rok – Magazyn Kuchnia (12.2016)
  • Kuchnia 2017. Smaki, których jeszcze nie znamyDroga przez mąkę, Dwójka (3.12.2016)
  • Promocja kuchni polskiej w Chinach – Magazyn Kuchnia (11.2016)
  • O modnych miejscach z jedzeniem – Wstajesz i weekend, TVN 24 (29.10.2016)
  • Wykład o historii polskiej kuchni i warsztaty kulinarneCRI Online (8.10.2016)
  • O Japonii z początku XX wieku – Eureka – kultura i nauka, Jedynka Polskie Radio (07.09.2016)
  • Jedz mniej – żyj dłużej!Nauka w Polsce (06.09.2016)
  • Kleik, tatar, bibimbap. Kuchnia koreańska podbija światTVP INFO (03.09.2016)
  • O japońskich słodyczach – Szczypta Chilli, Chilli Zet (20.08.2016)
  • Regionalne przysmaki dźwignią gospodarki?Radio Poland (27.07.2016)
  • Polish Cuisine Is Very Rich in UmamiCulture.pl (9.07.2016)
  • Najwięcej umami ma żurekCulture.pl (7.07.2016)
  • Sposób na długowiecznośćUSTA lipiec 2016 (17.06.2016)
  • Recenzja „Polish Culinary Paths” – SMAK czerwiec 2016 (17.06.2016)
  • Komentarze w artykule „Czy rolnik zje carpaccio? Raczej nie. Polacy to kulinarni tradycjonaliści”Newsweek (20.06.2016)
  • Przepis na onigirazu – Torii czerwiec 2016 (17.06.2016)
  • O „Polish Culinary Paths”Polonia 24 (10.06.2016)
  • Kultura żywienia przyszłości – Mistrz Branży 06/2016 (10.06.2016)
  • O „Polish Cuinary Paths”POLONIA JAPONICA (23.05.2016)
  • Poczęstuj Azjatów żurkiem. Oni, jak my, lubią smak umamiCZWÓRKA (22.05.2016)
  • Recenzja „Polish Culinary Paths” – Magazyn Kuchnia 06/2016 (17.05.2016)
  • Zakaz grillowania w Lesie BemowskimRadio dla Ciebie (16.05.2016)
  • O „Polish Culinary Paths” i kuchni azjatyckiejRadio dla Ciebie (14.05.2016)
  • Dieta wysokorozumowaPoradnik Psychologiczny POLITYKI „Ja, my, oni” (11.05.2016)
  • Login: KuchniaTVP HD (6.05.2016)
  • O Polish Culinary Paths – trójka Polskie Radio (20.04.2016)
  • Księgarnia Kulinarna JemRadia – JemRadio (17.04.2016)
  • Dlaczego pokochaliśmy food trucki? [wypowiedź}Trójka (16.04.2016)
  • Od kulinarnych koszmarków po wysublimowane smaki – Mistrz Branży (04.2016)
  • Przepis na temari – Torii nr 28 (04.2016)
  • Barszcz po chińsku, tatar po japońsku. Mieszkańcy Azji poznają polską kuchnięTVP INFO (4.04.2016)
  • O kuchni polskiej na świecie i książce „Polish Culinary Paths” – Raport z Polski, TVP3 Warszawa (1.04.2016)
  • Spotkanie przy stole. Przez żołądek do sercaRadio Czwórka (28.03.2016)
  • Tradycje wielkanocne. „Na pewno wszystkie święta smakują bardzo słodko”Radio dla Ciebie (26.03.2016)
  • Dlaczego na Wielkanoc piecze się babę? Czyli o świątecznych tradycjachTVP INFO (26.03.2016)
  • Polish Culinary Paths, czyli kuchnia polska na Dalekim WschodzieWydarzenia Kulinarne (20.03.2016)
  • Czas niejedzenia. Jak poszczą Polacy? [komentarz]Gazeta Wyborcza (19.03.2016)
  • Polacy marnują rocznie 9 mln ton żywności. Czy Duńczycy znaleźli rozwiązanie problemu? [komentarz]Polityka (12.03.2016)
  • Mentalność kopistów. Jak staliśmy się imitacją zachodniego świata [komentarz]Dziennik.pl (11.03.2016)
  • Wspólne posiłki z seniorami na SadybieRadio Kolor (26.02.2016)
  • O ogniu w kontekście kulinarnym i społecznym – Polskie Radio Czwórka (19.02.2016)
  • O kuchni koreańskiejSzczypta Chilli, Radio ZET Chilli (17.02.2016)
  • Przyjaciel czy wróg?Newsweek Psychologia Extra (02.2016)
  • O pączkach – Danie do myślenia, RMF Classic (4.02.2016)
  • Komentarz dotyczący trendów kulinarnych – Food Service (1.2016)
  • Kwas z kiszeniem (wypowiedź) – KUKBUK nr 19 (1.2016)
  • Rok wagashi – Smak nr 12 (12.2015)
  • Kulinarne nauczanie – Smak nr 12 (12.2015)
  • Przepis na okonomiyaki – Torii (15.12.2015)
  • Dolce vita w kuchni – Wysokie Obcasy (20.12.2015)
  • Deser po japońsku – Twój Styl (11.12.2015)
  • Polacy zaczynają budować swoją kulturę żywieniowąRMF 24 (18.11.2015)
  • O „Tradycjach kulinarnych Korei” i kuchni koreańskiej w Polsce – Kyopo Shinmun (8.11.2015)
  • Budowanie więzi z dzieckiemRadio Dzieciom (2.11.2015)
  • Gdzie pije się najwięcej kawy, a gdzie króluje herbata?Newsweek (28.10.2015)
  • 폴란드 볼라웨 박사, ‘한국의 전통 음식’ 책 냈다The Apple Economy (26.10.2015)
  • Pierwszy w Polsce sklep bez opakowań. Początek rewolucji?TVN 24 BiŚ (24.10.2015)
  • O zdrowym odżywianiu – Świat Kobiety, nr 10/2015 (09.2015)
  • Japońskie desery Dzień Dobry TVN (22.08.2015)
  • Polacy pokochali targi śniadaniowe. Ale czy przełkną wysokie ceny?TVN 24 BiŚ (22.08.2015)
  • Pho pas (tekst o historii zupy pho) – Magazyn Smak, nr 11 (08.2015)
  • Kimchi zamiast kebaba? Moda na kuchnię z KoreiDroga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (23.5.2015)
  • Polska kuchnia na eksport. Kiszonki, smalec i ocet – nasze kulinarne przebojeGazeta.pl Weekend (16.05.2015)
  • O pierogach z różnych stron świata – ABC Gotowania, sezon 4, odcinek 9, Kuchnia+ (2.05.2015)
  • O kuchni koreańskiejMarkowy program, Radio dla Ciebie (30.04.2015)
  • O książce „Tradycje kulinarne Korei” i kuchni koreańskiej – NAUKOWY ZAWRÓT GŁOWY, Program Pierwszy Polskiego Radia (25.04.2015)
  • O mojej kuchni i przepisy – Zwierciadło wydanie specjalne (02-04.2015)
  • Wywiad, przepisy, kuchnia koreańska – SMAK nr 10 (04.2015)
  • Neurogastronomia – smak przyszłości – Mistrz Branży (26.02.2015)
  • Biuletyn Ambasady Japonii w Polsce – (12.2014)
  • O noworocznych smakołykach z Japonii, Korei, Chin, Tajlandii i Peru – Radio dla Ciebie (11.12.2014)
  • Smakołyki egzotyki. Słodycze „po japońsku”Mistrz Branży (28.11.2014)
  • O trendach kulinarnych – Droga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (20.9.2014)
  • W Japonii dzieci grają Chopina, a dorośli czytają komiksyJedynka Polskie Radio (8.09.2014)
  • O Japonii i japońskiej kuchni – Radio dla Ciebie (11.08.2014)
  • O Japonii – Radio dla Ciebie (12.07.2014)
  • Smaczne obrazki, czyli japoński komiks kulinarnyDroga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (26.06.2014)
  • W cieniu kwitnącej wiśni – Twój Styl (5.2014)
  • „Japońskie słodycze” – polski Oscar kulinarnyPurpose (27.05.2014)
  • O orientalnych słodyczach – Radio Gdańsk (04.2014)
  • O dalekowschodnich obyczajach świątecznych – Radio dla Ciebie (21.04.2014)
  • O kuchni orientalnej i komiksie – „Człowiek z Popkultury”, Radio PIN (5.04.2014)
  • Trochę o tym, co robięMagazyn Sukces (20.03.2014)
  • O Święcie Dziewczynek i japońskiej modzie – Radio dla Ciebie (2.03.2014)
  • O japońskiej kuchni – Droga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (1.03.2014)
  • O japońskiej gościnności i japońskich słodyczach – Radio dla Ciebie (9.02.2014)
  • Niezbędnik. Najciekawsze premiery mijającego roku – Zwierciadło (01.2014)
  • Japońskie słodycze i światowe Oskary kulinarne 2014 – Smaker.pl (23.01.2014)
  • Iri mame i japońskie słodycze – VU MAG (20.01.2014)
  • To była miłość od pierwszego wejrzenia – Smaki Życia (7.01.2014)
  • O japońskim komiksie – Radio dla Ciebie (7.12.2013)
  • O słodyczach japońskich – Radio Plus Gdańsk (12.09.2013)
  • Magdalena Tomaszewska-Bolałek: smak AzjiDolce Vita (6.08.2013)
  • Smak i słowoTVP (24.07.2013)
  • Przepisy – Magazyn iAM (24.07.2013)
  • Japońskie słodycze nie są słodkiePlatine.pl (20.07.2013)
  • Słodkości po japońsku – Glamour (18.07.2013)
  • O japońskim święcie Tanabata – Radio dla Ciebie (7.07.2013)
  • Wytrawny smak japońskich łakociOnet.pl (04.07.2013)
  • Tekst o książce „Japońskie słodycze” oraz przepis – magazyn branżowy W Piekarni W Cukierni (06.2013)
  • O japońskim cukiernictwie – Radio Plus Trójmiasto (27.06.2013)
  • O japońskich słodyczach i spotkaniu – RMF MAXXX Trójmiasto (26.06.2013)
  • O książce i japońskim jedzeniu – NAUKOWY ZAWRÓT GŁOWY, Program Pierwszy Polskiego Radia (22.06.2013)
  • Krótki wywiadMagazyn Obsesje (19.06.2013)
  • Wieści kulinarne: od kuchni staropolskiej po japońskie słodyczeGazeta.pl Kraków (12.06.2013)
  • Japońskie słodycze – Malemen (6.06.2013)
  • O japońskim cukiernictwie – Radio dla Ciebie (8.06.2013)
  • Jemy japońskie słodycze oglądając filmy Krystyny JandyKulturalny Misz Masz, Radio dla Ciebie (1.06.2013)
  • Słodkie i głośne obrazkiGOTUJ SIĘ! Blog Piotra Adamczewskiego (31.05.2013)
  • Wywiad z Magdaleną Tomaszewską-BolałekKonnichiwa.pl (29.05.2013)
  • Iri mame w cukrowej skorupcePURPOSE (29.05.2013)
  • O święcie hanami oraz japońskiej modzie – 4 do 4, Czwórka (29.05.2013)
  • Ciasteczko księżycowe – droga do nieśmiertelnościGOTUJ SIĘ! Blog Piotra Adamczewskiego (27.05.2013)
  • Japońskie słodycze – wywiad z autorką książkiPolska Gotuje (17.05.2013)
  • WYWIAD TYGODNIA | Magdalena Tomaszewska–BolałekPURPOSE (16.05.2013)
  • O apetycznych badaniach na temat japońskich słodyczyJaponia-online.pl (15.05.2013)
  • Hina matsuri – japońskie Święto Lalek – Radio dla Ciebie (3.03.2013)
  • Japoński Nowy Rok – Radio dla Ciebie (1.01.2013)
  • O kuchni japońskiej i japońskich zabawach dla dzieci – Radio dla Ciebie (23.09.2013)
  • Program o Japonii – Cztery Pory Roku, Polskie Radio Program Pierwszy (20.05.2012)
  • Rozmowa o kuchni japońskiej – TOK FM (21.08.2011)
  • Herbata do mięsa z herbatąRzeczpospolita (31.10.2009)
  • Nie dla cesarza  – Rzeczpospolita, dodatek Piąta Aleja (18.01.2007)

Recenzje, zapowiedzi Japońskich słodyczy:

  • Japońskie słodyczeInteria (14.12.2014)
  • Kulinarne zaległości. Na papierze – Anna Starmach, jurorka MasterChefaDziennik Polski (8.11.2013)
  • Estetyka smakuBook z nami (28.08.2013)
  • Słodkie oblicze JaponiiKulinarna czytelnia (19.08.2013)
  • Japońskie słodyczeGranice.pl (1.08.2013)
  • Japońskie słodycze – Polska Gotuje (24.07.2013)
  • „Japońskie słodycze” Magdaleny Tomaszewskiej-BolałekFiliżanka Smaków (15.07.2013)
  • Książki kucharskie na latoMagazyn Kuchnia (8.07.2013)
  • Japońskie słodyczeBiblionetka.pl (6.07.2013)
  • Japońskie słodycze – Magazyn Kuchnia (27.06.2013)
  • Japońskie słodycze – Moje Gotowanie (20.06.2013)
  • Japońskie słodyczeMagazyn iAM (14.06.2013)
  • Japońskie słodyczeJaponia Bliżej (8.06.2013)
  • Japońskie słodyczeKonnichiwa.pl (28.05.2013)
  • Japonia dla łasucha – desery z Kraju Kwitnącej WiśniUgotuj.to (22.05.2013)
  • Japonia jest pełna słodyczyGOTUJ SIĘ! Blog Piotra Adamczewskiego (22.05.2013)
  • „Japońskie słodycze” – „praktyczna” recenzja (z testem przepisów)Nasza Japonia (19.05.2013)
  • „Japońskie słodycze” – czyli łakocie samurajówGastronauci.pl (17.05.2013)
  • Japońskie słodycze M. Tomaszewska – BolałekSmacznie z Joanną (17.05.2013)
  • Rzecz o autorskich spotkaniach, targach książki i konkursieCzytelniczy (16.05.2013)
  • „Japońskie słodycze” – recenzjaJedzjedz.pl (15.05.2013)

Recenzje Tradycji kulinarnych Japonii:

  • Nie tylko tofu i sushiCzas wina (10.09.2013)
  • „Tradycje kulinarne Japonii”Nasza Japonia (17.08.2013)
  • „Tradycje kulinarne Japonii” – Magdalena Tomaszewska-BolałekSmaki i smaczki (10.08.2013)
  • Kompendium wiedzy o kuchni w JaponiiSmak Podróży (28.06.2013)
  • Shokubunka i rozwiązanie azjatyckiej loteriiCzytelniczy (27.05.2013)
  • Japońska kuchnia „od kuchni”Kulinarna czytelnia (30.04.2013)
  • „Tradycje kulinarne Japonii” – recenzja – Jedzjedz.pl (6.12.2012)
  • Tradycje kulinarne Japonii  – Polska Gotuje (30.07.2012)
  • Diabły na zewnątrz, szczęście do domu!Inneoczytanie (7.10.2012)
  • Książka na pewno NIE kulinarna!Wirtualna Polska (26.04.2010)
  • Tradycje kulinarne JaponiifineLIFE (2.2010)
  • Do poczytania: „Kulinarne tradycje Japonii”Ugotuj.to (20.02.2009)
  • Nie tylko sushiRzeczpospolita (9.02.2008)
  • Jak jedzą w Japonii?Dziennik (13.10.2007)
  • Palce lizać i zrozumiećOnet.pl (24.09.2007)
  • Japonia od kuchni – Semestr (wrzesień 2007)
  • Tradycje kulinarne Japonii – Globtroter (marzec 2007)
  • Jak jeść to wszystkimi zmysłami – Sukces (1.03.2007)
  • Tradycje kulinarne Japonii – Magazyn Premiery (1.02.2007)
  • Przeczytałem… Przed i na emigracji – (18.01.2007)
  • Nie tylko sushiEsensja (30.06.2007)
Gazeta.pl Weekend, 16.05.2015

Gazeta.pl Weekend, 16.05.2015

Magazyn Sukces, numer kwiecień 2014

Magazyn Sukces, numer kwiecień 2014

Twój Styl, 5.2014

Twój Styl, 5.2014

Kuchniokracja i "Japońskie słodycze" w sierpniowym numerze GLAMOUR

Kuchniokracja i Japońskie słodycze w sierpniowym numerze GLAMOUR.

Kuchniokracja i Japońskie słodycze w sierpniowym numerze Polska Gotuje (sierpień-wrzesień 2013) oraz l Magazynie iAM (lipiec-sierpień 2013)

Kuchniokracja i Japońskie słodycze w  Polska Gotuje (sierpień-wrzesień 2013) oraz  Magazynie iAM (lipiec-sierpień 2013).

Duży tekst o książce i przepis w najnowszym wydaniu magazynu branżowego W Piekarni W Cukierni oraz recenzja Japońskich słodyczy w lipcowym numerze Magazynu Kuchnia.

Duży tekst o książce i przepis w najnowszym wydaniu magazynu branżowego W Piekarni W Cukierni oraz recenzja Japońskich słodyczy w lipcowym numerze Magazynu Kuchnia.

Prasa

Zajawki Japońskich słodyczy w czerwcowym numerze MALEMEN i w lipcowym numerze Mojego Gotowania.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *