Poniżej znajduje się wybrany wykaz miejsc, gdzie pojawiły się moje komentarze lub informacje o moich publikacjach (niektóre teksty można przeczytać, a audycje posłuchać online).

POLSKIE MEDIA:

  • Gdańsk on the plate – Ruoka & Kulttuuri 
  • Kuchnia duńska – Radio Nowy Świat
  • Polskie książki nagrodzone „kulinarnymi Oscarami”. Czytajcie je jak powieści!Gazeta Wyborcza
  • Magdalena Tomaszewska-Bolałek z Grand Prix World Gourmnad Cookbook Awards – Rynek Książki
  • Kulinarna wyprawa do Danii. Słodkości, kanapki i inne pyszności – Droga przez mąkę, Dwójka Radio
  • O turystyce kulinarnejWielkopolska Organizacja Turystyczna
  • O kuchni duńskiej – Mała Czarna, Radio Kampus
  • Kuchnia Danii – Miszmasz Małgośki Kron, Radio Jazz.Fm
  • Czy na turystyce kulinarnej da się zarabiać?Turysta 2023
  • Dania na talerzu – Gastrofaza, Antyradio
  • Japońska dieta na długowieczność – Pytanie na śniadanie, Dwójka TVP
  • Mody kulinarne – ma znaczenie, co kładziemy na talerzuUniwersytet SWPS
  • Dania kulinarnie – Radio Czwórka
  • Kuchnia Hauts-de-France – Radio Kampus
  • Kuchnia fińska – Radio Nowy Świat
  • Warsaw on the plate – Ruoka & Kulttuuri 
  • Recenzja „Tradycji kulinarnych Norwegii” – Food Service
  • The Culinary Traditions of Norway – Norskoffroadteknikk
  • Kuchnia norweska – ChilliZet
  • Nordyckie obyczaje świąteczne – Radio dla Ciebie
  • Przez żołądek do serca Turystów. Trendy, strategie i potencjał turystyki kulinarnejVisit Gdańsk
  • Norwegia na talerzu – Radio Kampus
  • Szwedzkie obyczaje kuchenne – Otwarta kuchnia, TOK FM
  • Książkowe prezenty – Radio 357
  • Tajemnice norweskiej kuchni – Droga przez mąkę, Radio Dwójka
  • Norwegia od kuchni – Nie na-żarty, Radio Czwórka
  • Kuchnia Norweska – Radio Czwórka
  • Tradycje kulinarne Norwegii – Gastrofaza
  • Każda książka to wyzwanieKopalnia Wiedzy
  • Ciasta, ciasteczka i bułeczki cynamonowe – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
  • Tekst o szarlotce – Mistrz Branży
  • Trufle – najbardziej ekskluzywne grzyby świata – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
  • O polskim stole – MATCHA – OD JAPOŃSKIEGO RYTUAŁU DO GLOBALNEJ GASTRONOMII – Food Service
  • Pani doktor od słodkości, – Pytanie na śniadanie.
  • Karpatka na czwartym miejscu w rankingu na najlepsze ciasta na świecie! – Pytanie na śniadanie, TVP Dwójka
  • O polskim stole – Miszmasz Małgośki Kron, RadioJazz.fm
  • Zupa nicSztuka jedzenia, Radio Czwórka
  • Polskie Radio o „The Polish Table”Polskie Radio
  • O frytkachSztuka jedzenia, Radio Czwórka
  • Walka o tradycję – kuchnie i dzieje kulinarne Azji WschodniejStrefa Kultur SWPS
  • Przepisy dla ozdrowieńców. Jak odzyskać smak i węch?Radio Czwórka
  • Rozmowy o polskim stoleMuzeum Polskiej Wódki
  • Tradycje Tłustego CzwartkuRadio Plus
  • Polka autorką jednej z najlepszych książek kulinarnych rokuMagazyn Sukces
  • Wodorosty. Podmorskie plantacje przyszłościRadio Czwórka
  • Nagranie spotkania o japońskich słodyczachBiblioteka Publiczna Gminy Grodzisk Mazowiecki
  • Boom na sushi Food Service
  • „Stół to nie tylko mebel”, czyli pobudzanie wspomnień przez żołądekHaps.pl
  • Stół – jedzenie, bliskość i tradycjaSztuka jedzenia, Radio Czwórka
  • „Polski stół”. Książka o polskich tradycjach kulinarnychPolskie Radio
  • Rewolucja zamiast ewolucji. „Rzeczywistość dla sektora gastronomii jest miażdżąca”Forbes
  • Kulinarne trendy na 2021Pytanie na śniadanie
  • Audycja o japońskim cukiernictwie Sakuracja, newonce.radio
  • O książce „The Polish Table”Travel Love Poland Magazine
  • O dyplomacji kulinarnej Jadłospis, Tok FM
  • O kuchni japońskiej – Chilli zjedz, Chilli Zet (16.08.2020)
  •  
  • O owocach i gofrach – Sztuka Jedzenia, Czwórka (25.07.2020)
  • O neurogastronomii, historii sztućców, kimchi i dyplomacji kulinarnej słów kilka… – Kopalnia wiedzy (6.07.2020)
  • Jedzenie zaczyna się od opuszków palców – Sztuka Jedzenia, Czwórka (29.06.2020)
  • O turystyce kulinarnej w Polsce – Człowiek z bliska, Radio Plus (25.06.2020)
  • O algach w kuchniPytanie na śniadanie (2.06.2020)
  • Polka z nagrodami w międzynarodowym konkursie kulinarnym – Polskie Radio (4.05.2020)
  • Jedzenie w barwach narodowych. Biało-czerwona fasola z orłem – Sztuka Jedzenia, Czwórka (3.05.2020)
  • O poczuciu humoru – Hebe (1.04.2020)
  • O kucharzu, gotował i fotografował zanim to było modne – Sztuka Jedzenia, Czwórka (23.02.2020)
  • Powiedz mi, co jesz, a powiem ci, kim jesteś – Pismo Magazyn Opinii (12.02.2020)
  • Uwodzenie przez jedzenie – Magazyn Hebe (1.02.2020)
  • Kuchnia azjatycka w domu – Empik (29.01.2020)
  • Potica, wino i kiełbasa kraińska. Witajcie w Słowenii! – Magazyn Kuchnia (27.01.2020)
  • Jak twoje ZMYSŁY MOGĄ CIĘ OSZUKAĆ i dlaczego CZEKOLADA i BOCZEK do siebie pasują? – Natasza Kotarska (24.01.2020)
  • Szlakiem serialowych dań i kulinarnych tradycji – Sztuka jedzenia (20.01.2020)
  • Trendy kulinarne 2020 – Zabawy jedzeniem (1.01.2020)
  • Historie z pieprzem – Magazyn Sukces, Rzeczpospolita (22.12.2019)
  • Między wschodem a zachodem: tradycja i kultura spożywania posiłków – Radio dla Ciebie (11.12.2019)
  • Świąteczne potrawy i zwyczaje w różnych zakątkach świata. Podróż dookoła globu – Człowiek z bliska, Radio Plus (11.12.2019)
  • Książki kucharskie na prezent gwiazdkowy – Empik (2.12.2019)
  • Prezentownik 2019 – książki kulinarne dla smakoszy – Moje Gotowanie (30.11.2019)
  • Kulinaria w turystyce rekonstrukcji historycznej – Turystyka Kulturowa (6.11.2019)
  • Trucizna w kulturze. Od Królewny Śnieżki aż po smog – Sztuka Jedzenia, Czwórka (3.11.2019)
  • Mięso w tradycyjnej sztuce azjatyckiej : Indie i Japonia – Kultura Popularna (29.10.2019)
  • O kuchni fińskiej, japońskiej, hiszpańskiej i portugalskiej – Gastrofaza, Antyradio (6.10.2019)
  • Od kuszenia Adama, przez chiński symbol płodności, po ikonę Nowego Jorku. Niewiarygodna historia jabłka – Newsweek Slow (5.09.2019)
  • Zrównoważony rozwój, niemarnowanie produktów oraz lokalność wśród najważniejszych trendów kulinarnych na 2020 rokBiokurier.pl (4.10.2019)
  • Recenzja DeserownikaOui Chef Food Service (25.09.2018)
  • Trendy Food 2020. Co będzie w przyszłym roku modne na talerzach?Wprost (22.09.2019)
  • TRENDY KULINARNE NA 2020 ROKSWPS (11.09.2019)
  • W POSZUKIWANIU NOWYCH SMAKÓW – TURYSTYKA KULINARNAPytanie na śniadanie (8.08.2019)
  • Jak smakuje Finlandia? – opowiada Magdalena Tomaszewska-BolałekMoje Gotowanie (4.08.2019)
  • Mnie się to podobaRadio dla Ciebie (3.08.2019)
  • W poszukiwaniu polskiego street foodu. Co nim jest? Zdania ekspertów są podzieloneGazeta Wyborcza Trójmiasto (3.08.2019)
  • PODRÓŻE KULINARNE – SPOSÓB NA LEPSZE POZNANIE SIEBIE I INNYCHSWPS (30.07.2019)
  • Ogórki, kapusta, a nawet mleko czy… barszcz. Co i jak kisimy?Czwórka (30.07.2019)
  • Finowie w kuchni wyprzedzili trendyDwójka (12.07.2019)
  • Na tropie smaków niezwykłych i nie tylkoGotuj.pl (12.07.2019)
  • WywiadGotujmy.pl (11.07.2019)
  • Leniwa popołudniowa przerwak – Newsweek Slow (10.07.2019)
  • Aktywna sobota: „Deserownik”Radio dla Ciebie (6.07.2019)
  • „Deserownik” – o słodkościach i nie tylkoKUKBUK (5.07.2019)
  • Deserownik – Zwykłe Życie (1.07.2019)
  • Na wakacjach koniecznie spróbuj zupy na jaskółczych gniazdach lub skorpionów: będziesz zdrowszy i szczęśliwszy!Wysokie Obcasy (1.07.2019)
  • Tradycje kulinarne FinlandiiSpirits (27.06.2019)
  • O deserach – Gastrofaza, Antyradio (23.06.2019)
  • Ser koryciński robiony w domu, wędlina z własnej wędzarni. Polacy mają dość jedzenia z supermarketówWprost (22.06.2019)
  • Trendy w turystyce kulinarnej!New Gastro (18.06.2019)
  • Jakie desery są najlepsze na upalne dni? Lody? NiekoniecznieWyborcza Trójmiasto (15.06.2019)
  • O „Deserowniku” i dyplomacji kulinarnej – Człowiek z bliska, Radio Plus (6.06.2019)
  • Deserownik i klasyczne ciasta. O słodkiej kulturze kulinarnejMoje gotowanie (2.06.2019)
  • Deserownik – nowa książka Magdaleny Tomaszewskiej BolałekWarsaw Foodie (28.05.2019)
  • Trendy w turystyce kulinarnejMistrz Branży (27.05.2019)
  • Kim jest współczesny turysta kulinarny?Portal Spożywczy (27.05.2019)
  • Turystyka kulinarna odsłania potencjał – relacja z konferencji Międzynarodowa Turystyka Kulinarna PokoleńBiokurier.pl (27.05.2019)
  • O Mamie MuminkaSztuka jedzenia, Czwórka (26.05.2019)
  • „Deserownik”. Skąd pochodzi twój ulubiony deser?Sztuka jedzenia, Czwórka (19.05.2019)
  • „Deserownik” i gotowanie na anteniePytanie na śniadanie (16.05.2019)
  • Deserownik nie tylko na maj – Good Food, numer 5/2019 (15.05.2019)
  • Deserownik – nie mylić z wypiekamiDroga przez mąkę, Dwójka (11.05.2019)
  • Baby, magdalenki, bezy Pavlovej – światowe, deserowe inspiracjeSztuka jedzenia, Czwórka (21.04.2019)
  • O gwiazdkach MichelinPytanie na śniadanie (3.04.2019)
  • Kuchnia słoweńska – Gastrofaza, Antyradio (24.03.2019)
  • W kuchni fińskiej nic się nie marnuje. Zasady „zero waste” i gotowanie „od ryjka do ogonka” stosowano już setki lat temuWysokie Obcasy (16.03.2019)
  • Kimchi. Jak przygotować koreańską „klasykę” z polskich produktów?Sztuka jedzenia, Czwórka (15.03.2019)
  • Kuchnia słoweńska – Szczypta Chilli, Chillizet (6.03.2019)
  • O pączkach i Tłustym Czwartku – Radio Plus (28.02.2019)
  • Tęsknota i nostalgia w papierze czerpanymSztuka jedzenia, Czwórka (25.02.2019)
  • Jak promować kraj jedzeniem?Droga przez mąkę, Dwójka (22.02.2019)
  • Potrawy z kraju Muminków i Świętego Mikołaja. Co jedzą Finowie?Wyborcza.pl Trójmiasto (17.02.2019)
  • „Tradycje kulinarne Finlandii” Magdaleny Tomaszewskiej-BolałekMagazyn Kuchnia (18.01.2019)
  • Prostota i szlachetność. Poznaj smaki FinlandiiWirtualna Polska (10.01.2019)
  • JAK BĘDZIEMY JEDLI W 2019 ROKU?Oui Chef Food Service (30.12.2018)
  • Kuchnia fińska trafia w polski gustTrojmiasto.pl (28.12.2018)
  • Tradycje kulinarne Finlandii – recenzja – Magazyn Kuchnia (18.12.2018)
  • Dziewięć trendów kulinarnych na 2019 r.Dla Handlu (11.12.2018)
  • Kulinarny front z PółnocyMistrz Branży (7.12.2018)
  • TOP 10 skandynawskich książek idealnych na jesień i zimę Ronja.pl (7.12.2018)
  • Trendy kulinarne na 2019 rokPytanie na śniadanie, TVP (15.11.2018)
  • Jak będziemy jedli w 2019 roku?Smaker.pl (3.11.2018)
  • Najsilniejsze trendy kulinarne 2019 roku? Fermentacja, probiotyki i jedzenie z probówkiUgotuj.to (3.12.2018)
  • #MeatlessMonday i fińskie pierogi karelskieKUKBUK (3.12.2018)
  • 10 pomysłów na prezenty dla pasjonatów gotowaniaEmpik Kultura (27.11.2018)
  • Co gotuje Mama Muminka? I czemu Saamowie pieką chleb dopiero od 200 latCzwórka (26.11.2018)
  • Reportaż, kryminał, książka kucharska… Oto doskonały pomysł na prezent!Viva.pl (25.11.2018)
  • Zajawka książki „Tradycje kulinarne Finlandii” – FOOD & FRIENDS (22.11.2018)
  • Co podano by na obiad marszałkowi Piłsudskiemu? Kuchnia polskiej niepodległościNewsweek.pl (11.11.2018)
  • Kuchnia polska – 5 najlepszych książek z przepisamiMoje Gotowanie (11.11.2018)
  • „Szczypta Chilli” o kuchni fińskiej – Szczypta Chilli, ChilliZet (7.11.2018)
  • Kuchnia fińskaGotuj się! (5.11.2018)
  • O Finlandii, gotowaniu i strzelaniu z łuku – Aktywna sobota, RDC (3.11.2018)
  • Kaszanka w zestawie z półlitrowym kartonikiem mleka. Kto tak je? FinowieGazeta.pl (4.11.2018)
  • Tradycje kulinarne FinlandiiPopołudnie w RDC, RDC (24.10.2018)
  • Psy znikają ze straganów AzjiHolistic News (24.10.2018)
  • Trend etniczny numerem jeden w kuchni w 2019 rokuNewseria.pl (22.10.2018)
  • Kuchnia fińska – Gastrofaza, Antyradio (21.10.2018)
  • Co polska kuchnia mówi o Polakach?Radio Poland (4.10.2018)
  • Rosół dobry przy chorobie? Zależy, co ją wywołało Focus.pl (24.09.2018)
  • O neurogastronomii w odchudzaniu – Shape (12.09.2018)
  • To na pewno zainteresuje Twoich zagranicznych znajomych…Wiatraczek.nl (6.09.2018)
  • Jedząc na ulicy – Magazyn Kuchnia (7.2018)
  • Sztućce a historia świata. „Diabelski widelec i usłużne ręce”Sztuka jedzenia, Czwórka (3.06.2018)
  • Ciało mówi: nie pij, kultura: bez alkoholu nie ma społeczeństwaMagazyn Świąteczny, Gazeta Wyborcza (19.05.2018)
  • Od kuchni staropolskiej do współczesnej. „Polski powód do dumy”aCzat Czwórki (3.05.2018)
  • Wyspa mlekiem płynąca – Magazyn Kuchnia (04.2018)
  • Wielkanoc u Rejmonta i RybkowskiegoSztuka jedzenia, Czwórka (31.03.2018)
  • Plony- święto wsiSztuka jedzenia, Czwórka (24.09.2017)
  • Neurogastronomia. Co wpływa na nasz smak?Sztuka jedzenia, Czwórka (20.09.2017)
  • Kwestia smaku – Przekrój nr 4 (9.2017)
  • Yin yang hansik – KUKBUK (9.2017)
  • Zjem cię, Koreo! – KUKBUK (9.2017)
  • O kuchni mołdawskiej – Szczypta Chilli, Chilli ZET (9.2017)
  • Jaki jest procent Japonii w Polsce?Kwadratura kultury, Polskie Radio 24 (28.08.2017)
  • Weselne menu. Co jadł Stanisław Wyspiański w Bronowicach?Sztuka jedzenia, Czwórka (27.08.2017)
  • Regionalne przysmaki dźwignią gospodarki?Sztuka jedzenia, Czwórka (27.07.2017)
  • Warszawa na trzecim miejscu w rankingu najbardziej przyjaznych weganom miast na świecie [komentarz]Sztuka jedzenia, Czwórka (14.07.2017)
  • Nagrodami za swoje książki kulinarne mogłaby wypełnić garażDeGustacje (2.07.2017)
  • Cały świat „zalewa robaka” wódką z PolskiTVP Info (2.07.2017)
  • O gastrofizyce – FOCUS (16.06.2017)
  • Polskie smaki godne „kulinarnego Oskara”Dzień Dobry TVN (3.06.2017)
  • Polski przewodnik kulinarny doceniony na świecieRadio Poland (1.06.2017)
  • Gourmand World Cookbook Awards dla książki Magdaleny Tomaszewskiej-Bolałek „Polish Culinary Paths”Wirtualny Wydawca (31.05.2017)
  • „Kulinarne Oscary” rozdane w Chinach. Polskie książki kucharskie wśród najlepszych na świecie!Magazyn Kuchnia (31.05.2017)
  • Zagraniczne nagrody dla książki „Polish Culinary Paths”Instytut Książki (31.05.2017)
  • Polskie książki uznano za najlepsze tytuły kulinarne świataElle (31.05.2017)
  • Kulinarne Oscary dla dwóch POLSKICH książek!Kobieta.pl (31.05.2017)
  • Kulinarny Oscar dla PolakówWirtualna Polska (31.05.2017)
  • Polacy triumfują w Chinach Mlask (30.01.2017)
  • Polskie książki kulinarne wśród najlepszych na świecieLabel Magazine (30.05.2017)
  • Polskie książki kulinarne w pierwszej trójce najlepszych tytułów kulinarnych świata!F5 (30.05.2017)
  • Food Show 2017: Gastronomiczne stolice Europy: trendy, inspiracje, nowości, przyszłość (pełna relacja)Portal spożywczy (22.03.2017)
  • Przepis i kilka słów o blogu – Gotuj z pasją (3.2017)
  • Więcej niż smak – Uroda Życia (9.02.2017)
  • Przepisy na koktajl z matcha – Magazyn Toriii (3.2017)
  • O hina matsuri – Radio dla Ciebie (5.03.2017)
  • Aktywna sobota – Radio dla Ciebie (11.02.2017)
  • Paleo kontra witariańska – czy istnieje dieta cud?CZWÓRKA (10.02.2017)
  • Smak współczesnych Chin – KUKBUK (01.2017)
  • Równi wobec kebabuWyborcza.pl (6.01.2017)
  • Tradycja kulinarna Świąt Bożego NarodzeniaRadio dla Ciebie (24.12.2016)
  • Chiński Nowy Rok – Magazyn Kuchnia (12.2016)
  • Kuchnia 2017. Smaki, których jeszcze nie znamyDroga przez mąkę, Dwójka (3.12.2016)
  • Promocja kuchni polskiej w Chinach – Magazyn Kuchnia (11.2016)
  • O modnych miejscach z jedzeniem – Wstajesz i weekend, TVN 24 (29.10.2016)
  • Wykład o historii polskiej kuchni i warsztaty kulinarneCRI Online (8.10.2016)
  • O Japonii z początku XX wieku – Eureka – kultura i nauka, Jedynka Polskie Radio (07.09.2016)
  • Jedz mniej – żyj dłużej!Nauka w Polsce (06.09.2016)
  • Kleik, tatar, bibimbap. Kuchnia koreańska podbija światTVP INFO (03.09.2016)
  • O japońskich słodyczach – Szczypta Chilli, Chilli Zet (20.08.2016)
  • Regionalne przysmaki dźwignią gospodarki?Radio Poland (27.07.2016)
  • Polish Cuisine Is Very Rich in UmamiCulture.pl (9.07.2016)
  • Najwięcej umami ma żurekCulture.pl (7.07.2016)
  • Sposób na długowiecznośćUSTA lipiec 2016 (17.06.2016)
  • Recenzja „Polish Culinary Paths” – SMAK czerwiec 2016 (17.06.2016)
  • Komentarze w artykule „Czy rolnik zje carpaccio? Raczej nie. Polacy to kulinarni tradycjonaliści”Newsweek (20.06.2016)
  • Przepis na onigirazu – Torii czerwiec 2016 (17.06.2016)
  • O „Polish Culinary Paths”Polonia 24 (10.06.2016)
  • Kultura żywienia przyszłości – Mistrz Branży 06/2016 (10.06.2016)
  • O „Polish Cuinary Paths”POLONIA JAPONICA (23.05.2016)
  • Poczęstuj Azjatów żurkiem. Oni, jak my, lubią smak umamiCZWÓRKA (22.05.2016)
  • Recenzja „Polish Culinary Paths” – Magazyn Kuchnia 06/2016 (17.05.2016)
  • Zakaz grillowania w Lesie BemowskimRadio dla Ciebie (16.05.2016)
  • O „Polish Culinary Paths” i kuchni azjatyckiejRadio dla Ciebie (14.05.2016)
  • Dieta wysokorozumowaPoradnik Psychologiczny POLITYKI „Ja, my, oni” (11.05.2016)
  • Login: KuchniaTVP HD (6.05.2016)
  • O Polish Culinary Paths – trójka Polskie Radio (20.04.2016)
  • Księgarnia Kulinarna JemRadia – JemRadio (17.04.2016)
  • Dlaczego pokochaliśmy food trucki? [wypowiedź}Trójka (16.04.2016)
  • Od kulinarnych koszmarków po wysublimowane smaki – Mistrz Branży (04.2016)
  • Przepis na temari – Torii nr 28 (04.2016)
  • Barszcz po chińsku, tatar po japońsku. Mieszkańcy Azji poznają polską kuchnięTVP INFO (4.04.2016)
  • O kuchni polskiej na świecie i książce „Polish Culinary Paths” – Raport z Polski, TVP3 Warszawa (1.04.2016)
  • Spotkanie przy stole. Przez żołądek do sercaRadio Czwórka (28.03.2016)
  • Tradycje wielkanocne. „Na pewno wszystkie święta smakują bardzo słodko”Radio dla Ciebie (26.03.2016)
  • Dlaczego na Wielkanoc piecze się babę? Czyli o świątecznych tradycjachTVP INFO (26.03.2016)
  • Polish Culinary Paths, czyli kuchnia polska na Dalekim WschodzieWydarzenia Kulinarne (20.03.2016)
  • Czas niejedzenia. Jak poszczą Polacy? [komentarz]Gazeta Wyborcza (19.03.2016)
  • Polacy marnują rocznie 9 mln ton żywności. Czy Duńczycy znaleźli rozwiązanie problemu? [komentarz]Polityka (12.03.2016)
  • Mentalność kopistów. Jak staliśmy się imitacją zachodniego świata [komentarz]Dziennik.pl (11.03.2016)
  • Wspólne posiłki z seniorami na SadybieRadio Kolor (26.02.2016)
  • O ogniu w kontekście kulinarnym i społecznym – Polskie Radio Czwórka (19.02.2016)
  • O kuchni koreańskiejSzczypta Chilli, Radio ZET Chilli (17.02.2016)
  • Przyjaciel czy wróg?Newsweek Psychologia Extra (02.2016)
  • O pączkach – Danie do myślenia, RMF Classic (4.02.2016)
  • Komentarz dotyczący trendów kulinarnych – Food Service (1.2016)
  • Kwas z kiszeniem (wypowiedź) – KUKBUK nr 19 (1.2016)
  • Rok wagashi – Smak nr 12 (12.2015)
  • Kulinarne nauczanie – Smak nr 12 (12.2015)
  • Przepis na okonomiyaki – Torii (15.12.2015)
  • Dolce vita w kuchni – Wysokie Obcasy (20.12.2015)
  • Deser po japońsku – Twój Styl (11.12.2015)
  • Polacy zaczynają budować swoją kulturę żywieniowąRMF 24 (18.11.2015)
  • O „Tradycjach kulinarnych Korei” i kuchni koreańskiej w Polsce – Kyopo Shinmun (8.11.2015)
  • Budowanie więzi z dzieckiemRadio Dzieciom (2.11.2015)
  • Gdzie pije się najwięcej kawy, a gdzie króluje herbata?Newsweek (28.10.2015)
  • 폴란드 볼라웨 박사, ‘한국의 전통 음식’ 책 냈다The Apple Economy (26.10.2015)
  • Pierwszy w Polsce sklep bez opakowań. Początek rewolucji?TVN 24 BiŚ (24.10.2015)
  • O zdrowym odżywianiu – Świat Kobiety, nr 10/2015 (09.2015)
  • Japońskie desery Dzień Dobry TVN (22.08.2015)
  • Polacy pokochali targi śniadaniowe. Ale czy przełkną wysokie ceny?TVN 24 BiŚ (22.08.2015)
  • Pho pas (tekst o historii zupy pho) – Magazyn Smak, nr 11 (08.2015)
  • Kimchi zamiast kebaba? Moda na kuchnię z KoreiDroga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (23.5.2015)
  • Polska kuchnia na eksport. Kiszonki, smalec i ocet – nasze kulinarne przebojeGazeta.pl Weekend (16.05.2015)
  • O pierogach z różnych stron świata – ABC Gotowania, sezon 4, odcinek 9, Kuchnia+ (2.05.2015)
  • O kuchni koreańskiejMarkowy program, Radio dla Ciebie (30.04.2015)
  • O książce „Tradycje kulinarne Korei” i kuchni koreańskiej – NAUKOWY ZAWRÓT GŁOWY, Program Pierwszy Polskiego Radia (25.04.2015)
  • O mojej kuchni i przepisy – Zwierciadło wydanie specjalne (02-04.2015)
  • Wywiad, przepisy, kuchnia koreańska – SMAK nr 10 (04.2015)
  • Neurogastronomia – smak przyszłości – Mistrz Branży (26.02.2015)
  • Biuletyn Ambasady Japonii w Polsce – (12.2014)
  • O noworocznych smakołykach z Japonii, Korei, Chin, Tajlandii i Peru – Radio dla Ciebie (11.12.2014)
  • Smakołyki egzotyki. Słodycze „po japońsku”Mistrz Branży (28.11.2014)
  • O trendach kulinarnych – Droga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (20.9.2014)
  • W Japonii dzieci grają Chopina, a dorośli czytają komiksyJedynka Polskie Radio (8.09.2014)
  • O Japonii i japońskiej kuchni – Radio dla Ciebie (11.08.2014)
  • O Japonii – Radio dla Ciebie (12.07.2014)
  • Smaczne obrazki, czyli japoński komiks kulinarnyDroga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (26.06.2014)
  • W cieniu kwitnącej wiśni – Twój Styl (5.2014)
  • „Japońskie słodycze” – polski Oscar kulinarnyPurpose (27.05.2014)
  • O orientalnych słodyczach – Radio Gdańsk (04.2014)
  • O dalekowschodnich obyczajach świątecznych – Radio dla Ciebie (21.04.2014)
  • O kuchni orientalnej i komiksie – „Człowiek z Popkultury”, Radio PIN (5.04.2014)
  • Trochę o tym, co robięMagazyn Sukces (20.03.2014)
  • O Święcie Dziewczynek i japońskiej modzie – Radio dla Ciebie (2.03.2014)
  • O japońskiej kuchni – Droga przez mąkę, dwójka Polskie Radio (1.03.2014)
  • O japońskiej gościnności i japońskich słodyczach – Radio dla Ciebie (9.02.2014)
  • Niezbędnik. Najciekawsze premiery mijającego roku – Zwierciadło (01.2014)
  • Japońskie słodycze i światowe Oskary kulinarne 2014 – Smaker.pl (23.01.2014)
  • Iri mame i japońskie słodycze – VU MAG (20.01.2014)
  • To była miłość od pierwszego wejrzenia – Smaki Życia (7.01.2014)
  • O japońskim komiksie – Radio dla Ciebie (7.12.2013)
  • O słodyczach japońskich – Radio Plus Gdańsk (12.09.2013)
  • Magdalena Tomaszewska-Bolałek: smak AzjiDolce Vita (6.08.2013)
  • Smak i słowoTVP (24.07.2013)
  • Przepisy – Magazyn iAM (24.07.2013)
  • Japońskie słodycze nie są słodkiePlatine.pl (20.07.2013)
  • Słodkości po japońsku – Glamour (18.07.2013)
  • O japońskim święcie Tanabata – Radio dla Ciebie (7.07.2013)
  • Wytrawny smak japońskich łakociOnet.pl (04.07.2013)
  • Tekst o książce „Japońskie słodycze” oraz przepis – magazyn branżowy W Piekarni W Cukierni (06.2013)
  • O japońskim cukiernictwie – Radio Plus Trójmiasto (27.06.2013)
  • O japońskich słodyczach i spotkaniu – RMF MAXXX Trójmiasto (26.06.2013)
  • O książce i japońskim jedzeniu – NAUKOWY ZAWRÓT GŁOWY, Program Pierwszy Polskiego Radia (22.06.2013)
  • Krótki wywiadMagazyn Obsesje (19.06.2013)
  • Wieści kulinarne: od kuchni staropolskiej po japońskie słodyczeGazeta.pl Kraków (12.06.2013)
  • Japońskie słodycze – Malemen (6.06.2013)
  • O japońskim cukiernictwie – Radio dla Ciebie (8.06.2013)
  • Jemy japońskie słodycze oglądając filmy Krystyny JandyKulturalny Misz Masz, Radio dla Ciebie (1.06.2013)
  • Słodkie i głośne obrazkiGOTUJ SIĘ! Blog Piotra Adamczewskiego (31.05.2013)
  • Wywiad z Magdaleną Tomaszewską-BolałekKonnichiwa.pl (29.05.2013)
  • Iri mame w cukrowej skorupcePURPOSE (29.05.2013)
  • O święcie hanami oraz japońskiej modzie – 4 do 4, Czwórka (29.05.2013)
  • Ciasteczko księżycowe – droga do nieśmiertelnościGOTUJ SIĘ! Blog Piotra Adamczewskiego (27.05.2013)
  • Japońskie słodycze – wywiad z autorką książkiPolska Gotuje (17.05.2013)
  • WYWIAD TYGODNIA | Magdalena Tomaszewska–BolałekPURPOSE (16.05.2013)
  • O apetycznych badaniach na temat japońskich słodyczyJaponia-online.pl (15.05.2013)
  • Hina matsuri – japońskie Święto Lalek – Radio dla Ciebie (3.03.2013)
  • Japoński Nowy Rok – Radio dla Ciebie (1.01.2013)
  • O kuchni japońskiej i japońskich zabawach dla dzieci – Radio dla Ciebie (23.09.2013)
  • Program o Japonii – Cztery Pory Roku, Polskie Radio Program Pierwszy (20.05.2012)
  • Rozmowa o kuchni japońskiej – TOK FM (21.08.2011)
  • Herbata do mięsa z herbatąRzeczpospolita (31.10.2009)
  • Nie dla cesarza  – Rzeczpospolita, dodatek Piąta Aleja (18.01.2007)

MEDIA ZAGRANICZNE:

  • Tasty! Food academic’s beautifully illustrated cookbook looks to promote Polish cuisine by revealing its rich gastronomic historyThe First News
  • Secrets Of The Polish TableWarsaw Insider
  • Gather Round The Table Warsaw Insider
  • Looking for exposure: Gastrodiplomacy in Central and Eastern Europe – fabioparasecoli.com
  • Discovering Polish Culinary PathsWANDALUST online, RPA (4.10.2017)
  • Mołdawia od kuchniAFISZ POLSKO-MOŁDAWSKI, Mołdawia (9.2017)
  • O wspólnym gotowaniu z Polonią w SorokachZiarul Nostru, Mołdawia (17.08.2017)
  • O kuchni polskiej – Radio Moldova, Mołdawia (10.08.2017)
  • Cine sunt fotografii care au participat la proiectul fotografic „Discover the routes of life 2017”Diez, Mołdawia (09.08.2017)
  • Proiectul fotografic „Discover the routes of life” la a doua ediție: Moldova surprinsă în toată splendoarea eiPublika, Mołdawia (09.08.2017)
  • Cum este văzută Moldova în prima zi de expediție „Discover the routes of life” de către 12 fotografiDiez, Mołdawia (5.08.2017)
  • 春播全球美食烹饪课 寻味波兰Chunbo, Chiny (20.10.2016)
  • 波兰驻华大使馆举办“波兰好味道”文化推广活动Qianlong, Chiny (20.10.2016)
  • 走!去波兰森林深处吃羊奶酪青椒与红椒, Chiny (2.10.2016)
  • 土豆除了煎炒蒸炸外,老外这两种做法你一定不知道sohou.com, Chiny (2.10.2016)
  • 春播全球美食烹飪課堂之尋味波蘭kknews, Chiny (1.10.2016)
  • 走进大使馆,与春播一同寻味波兰北京婚礼租车网www.jytczx.com, Chiny (1.10.2016)
  • 没有沙拉酱的四季沙拉居然被抢光!有生以来第一次吃!好吃到哭!Serwis 255256, Chiny (1.10.2016)
  • 带你寻觅舌尖上的 波兰好味道 源自春播好食材!sohu.com, Chiny (1.10.2016)
  • 走进大使馆,与春播一同寻味波兰www.czmarry.com, Chiny (30.09.2016)
  • 带你寻觅舌尖上的 波兰好味道 源自春播好食材!Wxuse, Chiny (30.09.2016)
  • 品味舌尖上的波兰 春播携手波兰大使馆和文化处开展美食烹饪课Money China, Chiny (30.09.2016)
  • 最好吃的一次文化交流行,波兰,我们来了!Weixin, Chiny (30.09.2016)
  • FHW CHINA 2016第五届广州国际特色食品饮料展览会闭幕www.finance.hc360.com, Chiny (30.09.2016)
  • 波兰好味道 ——与大师一起玩烹饪Canton Club, Chiny (29.09.2016)
  • 欧洲味道”亮相中国 舌尖上的波兰Guangdong TV, Chiny (24.09.2016)
  • 波兰苹果首次亮相广东 来琶洲品尝“波兰好味道”YCVB, Chiny (24.09.2016)
  • Wywiad poświęcony kuchni polskiejFood to China, Chiny (14.09.2016)
  • 폴란드 味의 道폴란드 문화, Korea Południowa (9.07.2016)
  •  

Recenzje, zapowiedzi Japońskich słodyczy:

  • Japońskie słodyczeInteria (14.12.2014)
  • Kulinarne zaległości. Na papierze – Anna Starmach, jurorka MasterChefaDziennik Polski (8.11.2013)
  • Estetyka smakuBook z nami (28.08.2013)
  • Słodkie oblicze JaponiiKulinarna czytelnia (19.08.2013)
  • Japońskie słodyczeGranice.pl (1.08.2013)
  • Japońskie słodycze – Polska Gotuje (24.07.2013)
  • „Japońskie słodycze” Magdaleny Tomaszewskiej-BolałekFiliżanka Smaków (15.07.2013)
  • Książki kucharskie na latoMagazyn Kuchnia (8.07.2013)
  • Japońskie słodyczeBiblionetka.pl (6.07.2013)
  • Japońskie słodycze – Magazyn Kuchnia (27.06.2013)
  • Japońskie słodycze – Moje Gotowanie (20.06.2013)
  • Japońskie słodyczeMagazyn iAM (14.06.2013)
  • Japońskie słodyczeJaponia Bliżej (8.06.2013)
  • Japońskie słodyczeKonnichiwa.pl (28.05.2013)
  • Japonia dla łasucha – desery z Kraju Kwitnącej WiśniUgotuj.to (22.05.2013)
  • Japonia jest pełna słodyczyGOTUJ SIĘ! Blog Piotra Adamczewskiego (22.05.2013)
  • „Japońskie słodycze” – „praktyczna” recenzja (z testem przepisów)Nasza Japonia (19.05.2013)
  • „Japońskie słodycze” – czyli łakocie samurajówGastronauci.pl (17.05.2013)
  • Japońskie słodycze M. Tomaszewska – BolałekSmacznie z Joanną (17.05.2013)
  • Rzecz o autorskich spotkaniach, targach książki i konkursieCzytelniczy (16.05.2013)
  • „Japońskie słodycze” – recenzjaJedzjedz.pl (15.05.2013)

Recenzje Tradycji kulinarnych Japonii:

  • Nie tylko tofu i sushiCzas wina (10.09.2013)
  • „Tradycje kulinarne Japonii”Nasza Japonia (17.08.2013)
  • „Tradycje kulinarne Japonii” – Magdalena Tomaszewska-BolałekSmaki i smaczki (10.08.2013)
  • Kompendium wiedzy o kuchni w JaponiiSmak Podróży (28.06.2013)
  • Shokubunka i rozwiązanie azjatyckiej loteriiCzytelniczy (27.05.2013)
  • Japońska kuchnia „od kuchni”Kulinarna czytelnia (30.04.2013)
  • „Tradycje kulinarne Japonii” – recenzja – Jedzjedz.pl (6.12.2012)
  • Tradycje kulinarne Japonii  – Polska Gotuje (30.07.2012)
  • Diabły na zewnątrz, szczęście do domu!Inneoczytanie (7.10.2012)
  • Książka na pewno NIE kulinarna!Wirtualna Polska (26.04.2010)
  • Tradycje kulinarne JaponiifineLIFE (2.2010)
  • Do poczytania: „Kulinarne tradycje Japonii”Ugotuj.to (20.02.2009)
  • Nie tylko sushiRzeczpospolita (9.02.2008)
  • Jak jedzą w Japonii?Dziennik (13.10.2007)
  • Palce lizać i zrozumiećOnet.pl (24.09.2007)
  • Japonia od kuchni – Semestr (wrzesień 2007)
  • Tradycje kulinarne Japonii – Globtroter (marzec 2007)
  • Jak jeść to wszystkimi zmysłami – Sukces (1.03.2007)
  • Tradycje kulinarne Japonii – Magazyn Premiery (1.02.2007)
  • Przeczytałem… Przed i na emigracji – (18.01.2007)
  • Nie tylko sushiEsensja (30.06.2007)
Gazeta.pl Weekend, 16.05.2015

Gazeta.pl Weekend, 16.05.2015

 

Magazyn Sukces, numer kwiecień 2014

Magazyn Sukces, numer kwiecień 2014

 

Twój Styl, 5.2014

Twój Styl, 5.2014

 

Kuchniokracja i "Japońskie słodycze" w sierpniowym numerze GLAMOUR

Kuchniokracja i Japońskie słodycze w sierpniowym numerze GLAMOUR.

 

Kuchniokracja i Japońskie słodycze w sierpniowym numerze Polska Gotuje (sierpień-wrzesień 2013) oraz l Magazynie iAM (lipiec-sierpień 2013)

Kuchniokracja i Japońskie słodycze w  Polska Gotuje (sierpień-wrzesień 2013) oraz  Magazynie iAM (lipiec-sierpień 2013).

 

Duży tekst o książce i przepis w najnowszym wydaniu magazynu branżowego W Piekarni W Cukierni oraz recenzja Japońskich słodyczy w lipcowym numerze Magazynu Kuchnia.

Duży tekst o książce i przepis w najnowszym wydaniu magazynu branżowego W Piekarni W Cukierni oraz recenzja Japońskich słodyczy w lipcowym numerze Magazynu Kuchnia.

 

Prasa

Zajawki Japońskich słodyczy w czerwcowym numerze MALEMEN i w lipcowym numerze Mojego Gotowania.