W tym roku mam ogromne zużycie kolendry. Nic więc dziwnego, że te pachnące zielsko trafiło także do dań z makaronem.

Makaron z czosnkiem, kolendrą i serem brie – przepis:

200 g makaronu
pęczek świeżej kolendry
5 ząbków czosnku
pół małego krążka sera brie
oliwa do smażenia
sól, pieprz

Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekany czosnek. Po 2-3 minutach dodajemy posiekaną kolendrę, sól i pieprz. Przesmażamy około minuty i zdejmujemy z palnika. Gotujemy makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowany makaron mieszamy z sosem z patelni. Makaron porcjujemy, na wierzch każdego dania nakładamy plasterki sera brie.

Makaron z czosnkiem, kolendrą i serem brie, Fot. Hanami®

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *