Co może wyjść z połączenia kuchni włoskiej z koreańską. Na przykład pyszny makaron w stylu fusion.

Makaron z kimchi – przepis:

200 g makaronu
150-120 g tongbaechu kimchi (rodzaj kimchi z kapusty pekińskiej)
1 duża cebula
200 ml śmietany kremówki
sól

Makaron gotujemy zgodnie z instrukcją. Cebulę obieramy, drobno siekamy, po czym wrzucamy na rozgrzany tłuszcz. Po 3-4 minutach dodajemy pokrojone na kawałki kimchi (kapustę wcześniej trzeba nieco odcisnąć). Przesmażamy kolejne 3-4 minuty. Zestawiamy patelnię z ognia. Dodajemy kremówkę i sól. Dokładnie mieszamy do uzyskania gładkiej mieszaniny i smażymy na wolnym ogniu jeszcze przez około minutę. Sos łączymy z makaronem.
Makaron z kimchi

Udostępnij

2 thoughts on “Makaron z kimchi

  1. kimchi nigdy jeszcze nie jadłam. Zawsze, jak widzę taki zakonserwowane w paczuszkach lub słoikach w sklepie z żywnością orientalna kusi mnie, by kupić. Ale chyba za mało jestem odważna.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *