Musy owocowe z bitą śmietaną to szybkie desery, które możemy zrobić w ciągu kilku minut. Są świetnym rozwiązaniem w przypadku niezapowiedzianych gości, albo kiedy mamy ochotę na coś dobrego, a nie chcemy spędzić w kuchni dużo czasu. Ja do tego duetu dodałam jeszcze bezy i powstało obłędne trio…

Mus porzeczkowy, bezy i bita śmietana – przepis:

czarne porzeczki
bezy kakaowe
bita śmietana
ciemne czereśnie i liście świeżych ziół do przybrania

Porzeczki myjemy, osuszamy po czym przerabiamy blenderem na gładką masę. Mus przekładamy do kieliszków, dodajemy pokruszone bezy a na koniec bitą śmietanę. Całość dekorujemy czereśniami i liśćmi świeżych ziół. Jeszcze inną opcją jest rozlanie musu do kieliszków i przed dodaniem pozostałych składników schłodzenie go przez 2-3 godziny w lodówce.

Mus porzeczkowy, bezy i bita śmietana, Fot. Hanami®

Udostępnij

4 thoughts on “Mus porzeczkowy, bezy i bita śmietana

  1. Takie musy owocowe są dobre na każdą okazję – nie dość, że pyszne, to jeszcze cieszą oko dekoracyjnym podaniem…

Pozostaw odpowiedź Kasia vel Droczilka Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *