Od jutra do 30 października będzie trwał Restaurant Week. Szczegóły dotyczące miast i restauracji biorących udział w wydarzeniu znajdziecie na: www.restaurantweek.pl.

Restaurant Week to nie tylko możliwość spróbowania specjalnego trzydaniowego menu w cenie 39 zł, to także spotkania oraz warsztaty. Ja szczególnie chciałabym zaprosić Was na debatę Towarzyskość to zdrowie!, która odbędzie się 25 października 2016 roku o godzinie 18:00 w Cafe Kulturalna, Plac Defilad 1, Warszawa. Wstęp wolny! Poniżej szczegółowy opis spotkania.

Według najnowszych badań kluczem do długiego, zdrowego i szczęśliwego życia nie są jedynie zdrowe posiłki ale spożywanie ich z bliskimi. Podczas panelu dyskusyjnego postaramy się odpowiedzieć na pytanie co znaczy dziś wspólny posiłek. Nasi wspaniali paneliści, eksperci ze świata kulinariów i nauki będą dyskutować o tym co w dzisiejszych czasach daje wspólne jedzenie, jak w źródłach kultury zmieniał się obraz wspólnego jedzenia i w jaki sposób znaleźć czas na wspólny posiłek w codziennym pędzie.

Panel dyskusyjny poprowadzi Magdalena Tomaszewska-Bolałek – współkierowniczka oraz autorka programu studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Orientalistka, dziennikarka, autorka książek. Od lat popularyzuje kulturę żywieniową poprzez spotkania, wykłady, warsztaty kulinarne. Prowadzi blog Kuchniokracja.

Panelistami będą:

Dr Aleksandra Drzał-Sierocka – współkierowniczka studiów podyplomowych Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Filmoznawczyni, kulturoznawczyni, prezeska Fundacji Inicjatyw Filmowy TU SIĘ MOVIE. Autorka i redaktorka publikacji książkowych oraz tekstów podejmujących zagadnienie znaczenia kulinariów we współczesnej kulturze.

Dorota Minta – psycholog kliniczny, wykładowca SGGW, autorka licznych publikacji prasowych. Prowadzi warsztaty i szkolenia z wykorzystaniem technik kulinarnych. Autorka bloga o roli kulinariów w psychologii człowieka. Członkini Slow Food Polska. (http://dorotaminta.natemat.pl/)

Wiktoria Górecka – psycholog kulturowy, psychodietetyk, wykładowca Food Studies na Uniwersytecie SWPS. Autorka bloga Pyza made in Poland (https://pyzamadeinpolan), na łamach którego popularyzuje azjatyckie kultury kulinarne. Prowadzi wykłady, szkolenia i warsztaty kulinarne.

Robert Sowa – kucharz, restaurator, twórca menu największych wydarzeń kulturalno-kulinarnych w Polsce. Ambasador kuchni polskiej, znany z wielu programów telewizyjnych i audycji radiowych. Autor książek kulinarnych, właściciel N31 Restaurant&Bar. (http://n31restaurant.pl/)

Restaurant Week, Igor Haloszka

Restaurant Week, Igor Haloszka

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *