Ładna pogoda zachęca do wyjazdów oraz wychodzenia z domu. Ostatnio nawet ja chętnie odklejam się od monitora i ruszam w bliższe i dalsze podróże. 18-19 czerwca odbył się na zamku w Liwie III Międzynarodowy Turniej Smaków. Impreza połączona była z festynem oraz targiem regionalnych produktów (kwasy chlebowe, wędliny, ciasta, dania kuchni podlaskiej oraz tatarskiej). Jak dla mnie wygrała smakowo suszona litewska wołowina. Były też podpłomyki, a pod okiem Ewy Mitowskiej można było pomóc w robieniu sękacza.

Przed wczoraj natomiast wypadł dzień średniowieczny. Wszystko za sprawą turnieju rycerskiego w Mińsku Mazowieckim. Przyjemna, kameralna impreza. Będąc w Mińsku Mazowieckim warto zajrzeć do włoskiej restauracji Diavola (pyszna domowa lemoniada). Dzień skończyłam na warszawskim Nocnym Markecie, który kusi w szczególności kuchnią Asian Fusion. Pozycja obowiązkowa – laksa Marcina Wojtasika.

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej Smaków na Zamku w Liwie

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Turniej rycerski, Mińsk Mazowiecki

Nocny Market, laksa

Nocny Market, laksa

Nocny Market

Nocny Market

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *