Zeszły tydzień był przepełniony wydarzeniami. 17 maja (wtorek) miałam okazję wziąć udział, a nawet poprowadzić jeden z paneli podczas Poland Restaurant Forum by Nespresso. Była okazja do wymiany poglądów, poznania nowych ludzi, spróbowania dobrej kawy, win oraz ciekawego jedzenia. 19 (czwartek) i 20 maja (piątek) odbyła się w Polsce pierwsza, międzynarodowa konferencja Food in Central Europe: Culture and Business. Poza dyskusjami prelegenci z rożnych zakątków świata mieli okazję spróbować także kuchni polskiej w wykonaniu Aleksandra Barona (Solec 44). Później jeszcze dwa dni Warszawskich Targów Książki i niedzielna wizyta w radiowej CZWÓRCE. Działo się dużo!

sandacz / wędzony węgorz / czosnek niedźwiedzi / szparag - szef kuchni Przemysław Wolny

sandacz / wędzony węgorz / czosnek niedźwiedzi / szparag – szef kuchni Przemysław Wolny

rostbef / szczaw / marchew / anyż / burak / czerwone wino / goździk / botwina - szef kuchni Przemysław Bogucki

rostbef / szczaw / marchew / anyż / burak / czerwone wino / goździk / botwina – szef kuchni Przemysław Bogucki

troć / szyjki rakowe / szparagi / winogrono / chilli / arbuz / mięta / czarny sezam - szef Grzegorz Pomietło

troć / szyjki rakowe / szparagi / winogrono / chilli / arbuz / mięta / czarny sezam – szef Grzegorz Pomietło

cielęcina / topinambur / zielony groszek / młoda marchew / palone siano / glace - szef kuchni Karol Sankowski

cielęcina / topinambur / zielony groszek / młoda marchew / palone siano / glace – szef kuchni Karol Sankowski

Maciej Nowak otwiera Food in Central Europe: Culture and Business

Maciej Nowak otwiera Food in Central Europe: Culture and Business

Uroczysta kolacja, Solec 44

Uroczysta kolacja, Solec 44

Aleksander Baron, ja i kiszonki

Aleksander Baron, ja i kiszonki

Radiowa Czwórka

Radiowa Czwórka

Udostępnij

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *