Bardzo miło mi podzielić się ze wszystkimi tą informacją. Japońskie słodycze zdobyły główną nagrodę Gourmand World Cookbook Awards za 2013 rok w kategorii kuchnia japońska. Tegoroczna gala finałowa odbyła się w Pekinie podczas Beijing World Cookbook Fair. Jest mi tym bardziej miło, że jest to pierwsza główna nagroda dla polskiej książki w dziewiętnastoletniej historii konkursu. Gourmand World Cookbook Awards to jeden z najważniejszych konkursów książki kulinarnej (przepisy, historia kuchni, książki o alkoholach i napojach) nazywany kulinarnymi Oskarami. W 2013 roku do konkursu zgłoszono kilkanaście tysięcy książek z 187 krajów świata.

Już niedługo na Kuchniokracji pojawią się wpisy poświęcone kuchni Korei Południowej i Chin, a także relacja z samych targów Beijing World Cookbook Fair. Wyjazd do Pekinu odbył się przy wsparciu Ambasady RP w Pekinie.

"Japońskie słodycze" Gourmand World Cookbook Awards

Strona z katalogu Gourmand World Cookbook Awards 2014

ambrp_pekin

Udostępnij

4 thoughts on “Wygrana dla Polski w Gourmand World Cookbook Awards!

  1. Magda,
    jeszcze raz serdecznie Ci gartuluję!
    Wspaniała nagroda.
    A Twoją książkę koniecznie muszę kupić,no inaczej nie może być.
    Czy będę mogła liczyć na autograf?
    Pozdrawiam Cię.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *